Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο»

Σηματοδότηση ΕΣΠΑ

Δράση: 5.2.2.1 – Μεταφερόμενα έργα ΤΑΠΤοΚ Λέσβου – Δράσεις διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

  1. /
  2. Προσκλήσεις
  3. /
  4. Δράση: 5.2.2.1 – Μεταφερόμενα...

Προϋπολογισμός Πρόσκλησης: 5.857.177 Ευρώ
Κατάσταση: Προγραμματισμένη
Έναρξη: 2ο Τετράμηνο 2024
Λήξη: 2ο Τετράμηνο 2024
Δικαιούχοι: Δήμος Δυτ. Λέσβου, Δήμος Μυτιλήνης
Πρόγραμμα: «Βόρειο Αιγαίο» 2021-2027
Ταμείο: ΕΤΠΑ
Στόχος Πολιτικής: ΣΠ5

Περιγραφή Δράσης

Η δράση αφορά την αναβάθμιση της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), με την χρηματοδότηση παρεμβάσεων, που στοχεύουν στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης υλικών στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, αντίστοιχα. Η δράση αποσκοπεί στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) και ανακύκλωση κυρίων ρευμάτων υλικών αρμοδιότητας ΟΤΑ μέσω Γωνιών Ανακύκλωσης (ΓΑ), Πράσινων Σημείων (ΠΣ) & του απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία τους, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» 2021-2027.
Η εν λόγω δράση αφορά σε δύο μεταφερόμενες πράξεις της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 .
1. Η πράξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Πράσινα Σημεία, Γωνίες Ανακύκλωσης)» αφορά σε δράσεις ΔσΠ ανακυκλώσιμων υλικών σε όλες τις ΔΕ του Δήμου Μυτιλήνης (με εξαίρεση την ζώνη επιρροής των ΓΑ της πόλης της Μυτιλήνης, όπου θα υλοποιηθεί διακριτό έργο (πράξη ενταγμένη στο ΕΠ της Π.Π 2014-2020 που μεταφέρεται επίσης στο πλαίσιο της Στρατηγικής ΒΑΑ της πόλης της Μυτιλήνης).
2. Η πράξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Πράσινα Σημεία, Γωνίες Ανακύκλωσης) ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» αφορά στη δημιουργία υποδομών για την εφαρμογή προγράμματος Διαλογής στην Πηγή ανακυκλώσιμων υλικών στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, εξυπηρετώντας όλες τις ΔΕ του Δήμου, μέσω της κατασκευής τριών (3) ΠΣ σε Άντισσα, Καλλονή και Πολιχνίτο, αντίστοιχα, της ανάπτυξης ΓΑ σε επιλεγμένους οικισμούς με ικανή διασπορά ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες και θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές προμήθειες του απαραίτητου για την ΔσΠ και μεταφορά των υλικών.


Μετάβαση στο περιεχόμενο