Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο»

Σηματοδότηση ΕΣΠΑ

Δράση 1.1.1 – Δημόσιες Ερευνητικές υποδομές

  1. /
  2. Προσκλήσεις
  3. /
  4. Δράση 1.1.1 – Δημόσιες...

Προϋπολογισμός Πρόσκλησης: 3.000.000 Ευρώ
Κατάσταση: Προγραμματισμένη
Έναρξη: 2ο Τετράμηνο 2024
Λήξη: 3ο Τετράμηνο 2024
Δικαιούχοι: Δημόσια ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα με έδρα ή/και παραρτήματα στην ΠΒΑ
Πρόγραμμα: «Βόρειο Αιγαίο» 2021-2027
Ταμείο: ΕΤΠΑ
Στόχος Πολιτικής: ΣΠ1

Περιγραφή Δράσης

Προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων με στόχο την αναβάθμιση ή δημιουργία ερευνητικών υποδομών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ανάπτυξη ερευνητικών δραστηριοτήτων.
Η ενίσχυση των υποδομών θα είναι μικρής κλίμακας < 1.000.000 € Δημόσια Δαπάνη, ανά ερευνητική οντότητα σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της ΠΒΑ μέχρι και το έτος 2025 και ισόποσα ανά ερευνητική οντότητα, για το διάστημα 2026-2027 (2029).
Η δράση αφορά την χρηματοδότηση ερευνητικών φορέων ενισχύοντας τις υποδομές τους με στόχο την δραστηριοποίηση των τοπικών και μη φορέων ανάπτυξης.
Οι υποδομές θα ενισχυθούν κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό και δευτερεύοντος σε ερευνητικό εξοπλισμό σε περίπτωση συνεχιζόμενης ερευνητικής υποδομής από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και δεν θα περιλαμβάνονται στο σχετικό Πολυετές Σχέδιο της εθνικής RIS3.
Η ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών θα προκύπτει από την ανάδειξη των προτεραιοτήτων της RIS3 κατόπιν της διενεργηθείσας διαδικασίας Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι για να ενισχυθεί η οποιαδήποτε ερευνητική υποδομή θα πρέπει να έχει προσύμφωνο εκτέλεσης του ενισχυόμενου έργου με μια επιχείρηση, καθορισμένη ομάδα έργου επιστημόνων, εγκατάσταση στην ΠΒΑ, οι δαπάνες να γίνουν αποκλειστικά στην ΠΒΑ και το παραγόμενο αποτέλεσμα να καταλήγει σε τελικό προϊόν/υπηρεσία που θα διατίθεται ελεύθερα για χρήση στο παραγωγικό δυναμικό της περιφέρειας και θα είναι ευρέως δημοσιευμένο.


Μετάβαση στο περιεχόμενο